Πού θα φάμε μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα;

Πού θα φάμε μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα;

Η παραδοσιακή αναστάσιμη σούπα μάς περιμένει σε διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες της πόλης, αχνιστή και μοσχομυριστή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είθισται να τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση στα σπίτια μας, αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι και το πιο εύκολο φαγητό για να το φτιάξεις. Και αν όντως τό ‘χεις ή στην φτιάξουν άλλοι, όλα καλά. Αν όμως δεν το χεις και σου αρέσει, υπάρχει κι η λύση της εξόδου, για να την απολαύσεις εκεί που την κάνουν χρόνια και την κάνουν καλά.

Φιλίππου: ένα μαγειρείο-στέκι από το 1923

Σταθερή αξία, το μαγειρείο που λειτουργεί από το 1923 στο ίδιο σημείο στο Κολωνάκι και προσφέρει ζεστή ατμόσφαιρα, παλιά αστική ευγένεια και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά. Οι γεύσεις είναι απλές, καθαρές και η φροντίδα έκδηλη σε κάθε πιάτο. Το Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζουν νόστιμη, λαχταριστή μαγειρίτσα μαγειρεμένη με την παραδοσιακή συνταγή, με λίγο ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο. Μπορείτε να την απολαύσετε στο μαγαζί ή να την πάρετε πακέτο για το σπίτι. Μ.Π.

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, Τ/210-72.16.390

Βλάσσης: για αχνιστή σούπα μαγειρίτσας στα Ιλίσσια

Νόστιμη, σπιτική ελληνική κουζίνα και καλομαγειρεμένα φαγητά μόνο με τα απολύτως απαραίτητα τρώμε στον Βλάσση, το ιστορικό εστιατόριο που λειτουργεί στον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου πάνω από 10 χρόνια. Τις ημερές του Πάσχα διαμορφώνουν το καθημερινό μενού τους και σερβίρουν παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα με τη μαγειρίτσα να πρωταγωνιστεί. Σερβίρουν πλούσιες μερίδες αχνιστής σούπας, με συκωταριά, μαρούλι, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμόνι. Μαγειρίτσα στον Βλάσση θα βρείτε μόνο τη Μ. Παρασκευή και μέσω delivery. Tο Μ. Σάββατο το μαγαζί θα είναι κλειστό. Μ.Π.

Μαιάνδρου 15, Ιλίσσια, Τ/210-64.63.060

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή