Πράσινη σαλάτα με ποντιακό, καπνιστό, τυρί γαΐς και γλυκόξινη σάλτσα

Πράσινη σαλάτα με ποντιακό, καπνιστό, τυρί γαΐς και γλυκόξινη σάλτσα

Η συνταγή για αυτή τη σαλάτα είναι πολύ νόστιμη και συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία, όπως γλυκό, δροσερό και καπνιστό.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σαλάτα αυτή η Αφροδίτη Γεωργιάδου έχει χρησιμοποιήσει προϊόντα χαρακτηριστικά της ποντιακής κουζίνας, όπως το γαΐς τυρί και τα κοκκύμελα, με τα οποία φτιάχνουν πετιμέζι και εδώ τα αντικαθιστούμε με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Η σάλτσα διατηρείται για λίγες μέρες στο ψυγείο και χρειάζεται λίγο ζέσταμα σε χαμηλή φωτιά πριν από το σερβίρισμα. 

 Υλικά

Μερίδες: 4

  •  320-350 γρ. σαλατικά, όπως μαρούλια διαφόρων ειδών, λόλα, σπανάκι, ρόκα κ.ά., πλυμένα, στεγνά και χοντροκομμένα
  •  10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  100 γρ. γαΐς τυρί καπνιστό, μαδημένο στις κλωστές του

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  •  5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή από φρούτα του δάσους
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή