Τυρογλυκό με σάλτσα φράουλας και λεβάντα

Τυρογλυκό με σάλτσα φράουλας και λεβάντα

Πλούσιο μα ευχάριστα δροσερό επιδόρπιο, ό,τι πρέπει για το κλείσιμο του γεύματος

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

Σάλτσα φράουλας

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι με 200 ml νερό, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε τις φράουλες και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν (κρατάμε το σιρόπι στην άκρη).
  3. Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ρίχνουμε τη λεβάντα και τη λεμονόφλουδα στο σιρόπι και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή