Πώς φτιάχνουμε τυροκαυτερή

Πώς φτιάχνουμε τυροκαυτερή

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βγαίνουμε στις ταβέρνες παίρνουμε και μια τυροκαυτερή για τη μέση. Γιατί όμως να μην τη φτιάχνουμε και στο σπίτι; Δεν είναι δύσκολη, έχει όμως τα μυστικά της.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την τυροκαυτερή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος καυτερής πιπεριάς θέλουμε: τις κόκκινες τσίλι, τις πράσινες μικρές χαλαπένιο ή τις ανοιχτοπράσινες, μακριές και λεπτές καυτερές. Ανάλογο θα προκύψει και το χρώμα της τυροκαυτερής – ροζέ αν βάλουμε κόκκινες ή ανοιχτό πράσινο αν βάλουμε τις πράσινες. Ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή, αυξομειώνουμε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς. Μπορούμε, εξάλλου, να ρυθμίσουμε την αψάδα τους, πετώντας τα σπόρια τους, αφού σε αυτά οφείλεται μεγάλο μέρος από το κάψιμο που νιώθουμε στο στόμα. Οσο περισσότερα αφαιρέσουμε, τόσο πιο ήπια θα γίνει η τυροκαυτερή. Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε καυτερό μπούκοβο και πάπρικα ή ακόμη και ταμπάσκο αντί για πιπεριές. Ρυθμίζουμε την αναλογία, σύμφωνα με το γούστο μας και την αντοχή μας στα καυτερά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή