Για την τυροκαυτερή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος καυτερής πιπεριάς θέλουμε: τις κόκκινες τσίλι, τις πράσινες μικρές χαλαπένιο ή τις ανοιχτοπράσινες, μακριές και λεπτές καυτερές. Ανάλογο θα προκύψει και το χρώμα της τυροκαυτερής – ροζέ αν βάλουμε κόκκινες ή ανοιχτό πράσινο αν βάλουμε τις πράσινες. Ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε να φτιάξουμε την τυροκαυτερή, αυξομειώνουμε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς. Μπορούμε, εξάλλου, να ρυθμίσουμε την αψάδα τους, πετώντας τα σπόρια τους, αφού σε αυτά οφείλεται μεγάλο μέρος από το κάψιμο που νιώθουμε στο στόμα. Οσο περισσότερα αφαιρέσουμε, τόσο πιο ήπια θα γίνει η τυροκαυτερή. Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε καυτερό μπούκοβο και πάπρικα ή ακόμη και ταμπάσκο αντί για πιπεριές. Ρυθμίζουμε την αναλογία, σύμφωνα με το γούστο μας και την αντοχή μας στα καυτερά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr