Χορτόπιτα: 21 συνταγές για να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας

Χορτόπιτα: 21 συνταγές για να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας

Όταν στην αγορά βρίσκουμε τόσα πολλά και διαφορετικά χόρτα και μυρωδικά το εκμεταλλευόμαστε! Φτιάχνουμε χορτόπιτες και τις προσφέρουμε στους φίλους και στην οικογένειά μας.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χορτόπιτα μας δίνει κάποιες από τις ωραιότερες συνταγές για πίτες. Αυτή την εποχή στην αγορά βρίσκουμε μία απίθανη ποικιλία από φρέσκα χόρτα και μυρωδικά: σπανάκια, σέσκουλα, λάπαθα, ξινολάπαθα (σπανιότερα), μυρώνια, καυκαλήθρες, φρέσκα κρεμμυδάκια, μάραθα, άνηθα, μαϊντανά. Αν τύχει να μας φέρει κάποιος χόρτα και μυρωδικά από κήπο ή μαζεμένα στο βουνό, τότε η πίτα μας θα είναι άλλο πράγμα. Υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο καθάρισμα, γιατί χρειάζονται διαδοχικά πλυσίματα για να φύγουν όλα τα χώματα, αλλά αξίζει. Έχει τον κόπο της η χορτόπιτα, κι όμως, είναι και κάπως ψυχοθεραπευτικός αυτός ο κόπος. Ένα μικρό τελετουργικό που μας συνδέει με τη φύση, με τον τόπο μας, με τις μανάδες μας και τις γιαγιάδες μας, με το σπίτι μας και την παιδική μας ηλικία. Έχει νοιάξιμο αληθινό, είναι φαγητό που δείχνει την αγάπη αυτού που τη φτιάχνει σε αυτούς που την προσφέρει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT