Ζυμαρικά με εναλλακτική πέστο ρόκας

Ζυμαρικά με εναλλακτική πέστο ρόκας

Μια διαφορετική πέστο με αμύγδαλα αντί για κουκουνάρι απογειώνει τα ζυμαρικά μας και μάς δίνει μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ιταλικής πέστο

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
  2. Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
  5. Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή