Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με πέστο ρόκας, αρχικά βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
- Σουρώνουμε τα λινγκουίνι και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr