Διαδικασία
Για τη μπεσαμέλ
- Για να φτιάξουμε το croque monsieur (κροκ μεσιέ) με κασέρι, ξεκινάμε με την μπεσαμέλ.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 4-5 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε να πάρει χρώμα το αλεύρι [φτιάχνουμε δηλαδή ένα ρου (roux), τη βάση της μπεσαμέλ].
- Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το σκόρδο και το θυμάρι και, πριν κάψει και αφρίσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ρου, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα.
- Βράζουμε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να «ψηθεί» το αλεύρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κασέρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr