Τρεις μακαρονάδες από την παιδική χαρά της κουζίνας μου

Τρεις μακαρονάδες από την παιδική χαρά της κουζίνας μου

Με 3-4 υλικά και χωρίς πολλά πολλά γίνεται μακαρονάδα περιωπής. Η μακαρονάδα είναι το πιο επείγον πράγμα στον κόσμο. Μια αγκαλιά που θα διώξει ακαριαία σκοτούρες και καημούς.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουτυρομακαρονάδα καφετιά

Καίμε βούτυρο, αγελαδινό ή κατσικίσιο. Βάζουμε μισή πλάκα σε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια φωτιά. Θα λιώσει, θα αφρίσει, θα σωθεί το νερό του και τα στερεά του γάλακτος θα ψηθούν και θα ροδίσουν. Όταν μυρίσει ωραία, γλυκά ψημένο, σαν φουντούκι φρεσκοκαβουρδισμένο, όπως μυρίζει η ΙΟΝ στην Πειραιώς για όσους ξέρουν, και καφετίσει καλά, το αδειάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα, για να μην ψηθεί κι άλλο και μαυρίσει. Δεν θέλουμε να μαυρίσει. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στη γαβάθα και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά και να γεμίσουν καφέ στίγματα. Σερβίρουμε στραγγίζοντας τα πολλά βούτυρα. Τρώμε αμεσότατα. Στη βουτυρομακαρονάδα με το beurre noisette δεν βάζω τυρί, ούτε πιπέρι. Καμιά φορά βάζω μια πολύ μικρή πρέζα γαρίφαλο τριμμένο, της πάει πολύ. Εσείς μπορείτε να βάλετε τυρί – παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή. Μου αρέσει με χοντρά μακαρόνια ή με πολύ ψιλή σπαγκετίνη.

Παραλλαγή: Τυρί βάζω στη βουτυρομακαρονάδα με αιγοπρόβειο βούτυρο από βάζο. Αυτό δεν περιέχει νερό και δεν καίγεται, δεν καφετίζει. Στο καυτό βούτυρο ρίχνω πασπαλιστά το τυρί, ψιλοτριμμένη ξερή μυζήθρα απαρεγκλίτως, και το καβουρδίζω, να κοκκινίσει. Σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά ή τα ανακατεύουμε γρήγορα πριν από το σερβίρισμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT