Γιατί όσοι πεινάνε παίρνουν τα βουνά στη Σύρο;

Γιατί όσοι πεινάνε παίρνουν τα βουνά στη Σύρο;

Οι νέες hot αφίξεις εστιατορίων, μπαρ, ακόμα και οινοποιείου, στον λόφο της Άνω Σύρου και στην ορεινή Απάνω Μεριά δείχνουν μια τάση «αποκέντρωσης» στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τα άσπαρτα ψηλά βουνά; Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει; Μην είναι τα άστρα της τα φωτεινά; Το wild west του νησιού, η ανεξερεύνητη Απάνω Μεριά του, και η Άνω Σύρος με τα στενά, γραφικά σοκάκια της είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή στη Σύρο. Και αυτό οφείλεται αφενός στην έντονη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του κυκλαδίτικου τοπίου της Άνω Σύρου και της ανεξερεύνητης Απάνω Μεριάς σε σχέση με το κοσμοπολίτικο αστικό περιβάλλον της Ερμούπολης, κι αφετέρου στις πολύ ενδιαφέρουσες προσπάθειες που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην επάνω μεριά του λόφου. Πάντως η αλήθεια είναι ότι παρά τις πολλές δυσκολίες ακόμα και σε βασικές ανάγκες όπως η υδροδότηση και το τηλεφωνικό δίκτυο, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν τα λιγοστά ορεινά τοπία της Σύρου, και μαζί με αυτούς πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού ακολουθούν, παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά, κι ανηφορίζοντας προς τη βόρεια πλευρά του μικρού νησιού για να απολαύσουν προσεγμένο φαγητό, να πιουν νόστιμα κοκτέιλ και να δοκιμάσουν καλοφτιαγμένα κρασιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT