Ιούλιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Ιούλιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Λαχανικά άφθονα, ολόγλυκα φρούτα όπως πεπόνια, ροδάκινα, καρπούζια, κορόμηλα, νεκταρίνια γεμίζουν το καλάθι του Ιουλίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό μήνα! Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όπως κάθε χρόνο το καλάθι μας γεμίζει με πολύχρωμα, πεντανόστιμα και ζουμερα φρούτα και λαχανικά. Δείτε τα τα παράκατω αναλυτικά.

Λαχανικά

Μια γλυκιά πανδαισία από θερινά υπαίθρια κηπευτικά από όλη την Ελλάδα: αγγούρια, αρμύρα, κρίταμο και γλιστρίδα (αντράκλα), κολοκύθια, μελιτζάνες, μπάμιες (τρυφερότερες οι μικρόκαρπες και νοστιμότερες της Πυλαίας, η Λασιθιώτικη και του Μπογιατίου), ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθοανθοί και κολοκυθοκορφάδες. Από τα μέσα του μήνα αναζητήστε τα πιο όψιμα της κατηγορίας των φασολιών, τα αυστηρά εποχικά αμπελοφάσουλα. Νοστιμότερα αυτά από τη Νότια Ελλάδα, της Κρήτης και των Κυκλάδων. Επίσης για να μυρίσουν οι κουζίνες μας, αρωματικά βότανα όπως βασιλικός, κάρδαμο και δυόσμος και, από επιλεγμένους παραγωγούς, φρέσκια κάππαρη για τουρσί. Μέχρι και τα τέλη του μήνα κυκλοφορούν οι ανοιξιάτικες πατάτες, συνήθως από Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη. Ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους οι πατάτες της Νάξου και του Νευροκοπίου, οι δύο Π.Ο.Π πατάτες μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή