Μια φρέσκια και γρήγορη ιδέα ένα ελαφρύ γεύμα με ροφό. Για συνοδεία ετοιμάζουμε φασολάκια και αρακά με μυρωδικά και δροσερό μοσχολέμονο.
Διαδικασία
- Για τον ροφό με φρέσκα φασολάκια, αρακά και μοσχολέμονο, βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού και το θυμάρι.
- Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει. Όταν ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φρέσκα φασολάκια και τον αρακά και τα βράζουμε για 4 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους και τη ζωντάνια τους.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (ιδεωδώς με ραβδώσεις) σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ψήνουμε το ψάρι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr