Κάποια έτοιμα προϊόντα δεν έχουν τεράστια διαφορά από τα αντίστοιχα χειροποίητα – γιατί να κάτσεις για παράδειγμα να φτιάξεις σπιτική κέτσαπ όταν η Heinz το έχει κάνει τόσο καλά; Οι τορτίγιες πάλι δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Η πρώτη μπουκιά από μία ζεστή, αρωματική, σχεδόν γλυκιά τορτίγια καλαμποκιού που έχει φτιαχτεί από φρέσκια masa (ζύμη καλαμποκιού) είναι αποκάλυψη. Φαντάσου τη μαλακή «πίτα» που μοσχοβολάει κάπως σαν ποπ κορν, μαζί με χοιρινό που έχει σιγομαγειρευτεί για 12 ώρες στον ξυλόφουρνο. Τέτοιες γεύσεις έχουν στο μυαλό τους και θέλουν να πετύχουν στο Atole. Γι΄ αυτό και στο καινούργιο εστιατόριο του κέντρου έχουν διαλέξει τον δύσκολο και χρονοβόρο τρόπο. Προμηθεύονται καλαμπόκι από μικρούς παραγωγούς στο Μεξικό, το μουλιάζουν σε αλκαλικό διάλυμα (ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία του nixtamalization), το ξεπλένουν, το αποφλοιώνουν και το αλέθουν για να φτιάξουν έπειτα τη ζύμη για τις τορτίγες που φρεσκοψήνονται κάθε μέρα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο