Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου με μύδια και βόνγκολε

Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα του Λευτέρη Λαζάρου με μύδια και βόνγκολε

Ζητήσαμε από τον Λευτέρη Λαζάρου την απόλυτη γαριδομακαρονάδα. Και δεν μας απογοήτευσε. Η δική του μαξιμαλιστική συνταγή δεν σταματάει στις γαρίδες αλλά προσθέτει επίσης μύδια και κυδώνια.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητήσαμε από τον Λευτέρη Λαζάρου την απόλυτη γαριδομακαρονάδα. Και δεν μας απογοήτευσε. Η δική του μαξιμαλιστική συνταγή δεν σταματάει στις γαρίδες αλλά προσθέτει επίσης μύδια και κυδώνια.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  800 γρ. γαρίδες Νο 3, ολόκληρες, φρέσκες ή καλής ποιότητας κατεψυγμένες (τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και τις αποφλοιώνουμε, κρατώντας την ουρά – τα κεφάλια τα κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα. Στο τέλος πρέπει να έχουμε γύρω στα 500 γρ. καθαρό βάρος γαρίδες)
  •  300 γρ. μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
  •  300 γρ. βόνγκολες (κυδώνια)
  •  350 γρ. ζυμαρικά bucatini ή σπαγγέτι Νο 6
  •  50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  •  50 γρ. ζωμός κότας, ανάλατος
  •  25 γρ. ελαιόλαδο (μισό στο φαγητό, μισό στο σερβίρισμα)
  •  100 γρ. ντοματίνια, προτιμότερο αποφλοιωμένα (τα ψήνουμε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και νερό στους 160°C για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε)
  •  15 γρ. κουμκουάτ φρέσκα, κομμένα σε λοξές φέτες (είναι περίπου 2 κουμκουάτ – αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού)
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  2 γρ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος (τον κόβουμε λίγο πριν τον χρησιμοποιήσουμε, για να μη μαυρίσει)
  •  2 γρ. εστραγκόν αποξηραμένο
  •  2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  •  50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κύβους
  •  αλάτι, λευκό πιπέρι
  •  μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή