Orimasis, το κρεοπωλείο που έκανε την ωρίμαση του κρέατος τέχνη

Orimasis, το κρεοπωλείο που έκανε την ωρίμαση του κρέατος τέχνη

Από τις τεχνικές ωρίμασης μέχρι τα χειροποίητα αλλαντικά και τις premium κοπές, το μικρό κρεοπωλείο στην Παλαιά Φώκαια κατάφερε να εδραιωθεί σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια μάλλον απροσδόκητη περιοχή της Αττικής, το deli κρεοπωλείο Orimasis είναι μια μικρή σπηλιά του Αλή Μπαμπά γεμάτη εκλεκτές γεύσεις με άξονα το ποιοτικό κρέας. Στην Παλαιά Φώκαια λοιπόν, σχεδόν δίπλα στο κύμα, ανάμεσα σε ψαροταβέρνες και ψαροκάικα, το Orimasis, όπως φανερώνει το όνομά του, ωριμάζει εκλεκτών εκτροφών κρέατα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικεύεται στις κοπές τους, παρασκευάζει και ωριμάζει χειροποίητα αλλαντικά και διαθέτει ένα πλούσιο τμήμα με προϊόντα deli που σχετίζονται με την ετοιμασία και το σερβίρισμα κρέατος. Το μαγαζί είναι μικρό αλλά καλοφτιαγμένο, κρατώντας την αίσθηση του συνοικιακού παντοπωλείου – σπάνιο σε μια περιοχή όπου δεσπόζει η τουριστική αισθητική. Δεξιά βρίσκεται ο πάγκος του κρεοπωλείου με επιλεγμένα κρέατα και πουλερικά από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Αριστερά τα ράφια με τα προϊόντα ντελί. Ευθεία μπροστά ο μικρός πάγκος και το ψυγείο με τα χειροποίητα αλλαντικά. Στη βιτρίνα της πρόσοψης, με τοίχους κατασκευασμένους από αλάτι Ιμαλαΐων (ειδική παραγγελία), σε υποδέχεται η συλλογή από premium κοπές βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή