Μπάμιες στον φούρνο με φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Μπάμιες στον φούρνο με φρέσκες και λιαστές ντομάτες

Η Ντίνα Νικολάου μας δίνει μια ιδιαίτερη συνταγή με μπάμιες στον φούρνο με λιαστές και φρέσκες ντομάτες και Μαυροδάφνη. Συνοδέψτε με φέτα ή μυζήθρα

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν σας αρέσει η μαυροδάφνη, την παραλείπετε, βάζετε στη θέση της 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ακολουθείτε τη διαδικασία ως έχει.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή κουνάμε απλώς το σκεύος για να μην διαλυθούν οι μπάμιες.
  3. κατόπιν ρίχνουμε το ξίδισυνεχίζουμετο σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες.
  4. Μόλις ροδίσουν, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή