Έχεις αυγό; Έχεις φαγητό!

Σας παρουσιάζουμε 20 μοναδικές συνταγές με βασικό υλικό το αυγό. Για τα πρωινά, τα μεσημεριανά, τα σνακ και τα βραδινά του καλοκαιριού!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μα, τι είναι αυτά τα αυγά! Νόστιμα και θρεπτικά, γίνονται εύκολα και γρήγορα και ταιριάζουν με όλα τα υλικά. Μαζί με κολοκυθάκια κάνουμε ένα αρωματικό σφουγγάτο, τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε πάνω σε μακαρόνια με καμένο βούτυρο και μυζήθρα και έχουμε την περίφημη μανιάτικη τσουχτή, τα βάζουμε πάνω σε ένα περιποιημένο τοστ για ένα κροκ μαντάμ, τα τηγανίζουμε με ντομάτα για μια πικάντικη σακσούκα, τα κάνουμε ομελέτες και φρουτάλιες, αλλά και υγιεινά ποσέ για το φρυγανισμένο ψωμί μας. Είναι και τα αυγά χωριανά της Μυκόνου, με αυγά μάτια σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτα. Τα σαντορινιά αυγά με τον πελτέ και ο ποντιακός μουχλαμάς, μια στραπατσάδα με κιμά.

Αυγά λοιπόν, τηγανητά, βραστά, scrambled, ποσέ ή ομελέτες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ζυμωτό ψωμί για σοβαρές βουτιές στον κρόκο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή