Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί από τη Μικρά Ασία

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί από τη Μικρά Ασία

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο δίπλα σε ένα καραφάκι ούζο ή μια παγωμένη μπίρα από αυτούς τους μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες με τυρί;

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μητέρα μου βρέθηκε από τη Μικρά Ασία στη Δράμα. Εκεί μεγάλωσα και εγώ. Οι κολοκυθοκεφτέδες ήταν καθημερινό φαγητό, αλλά φτιαχνόταν και στα γρήγορα ως μεζές που θα συνοδεύει κρασί ή τσίπουρο. Στο μυαλό μου είναι συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, τότε είχαμε κολοκυθάκια αποκλειστικά το καλοκαίρι, όχι όπως τώρα που βρίσκουμε όλο τον χρόνο θερμοκηπίου. Συνοδεύεται με γιαούρτι στραγγιστό με άνηθο».

Υλικά

Μερίδες: 3-4

  •  6 κολοκυθάκια μέτρια, καθαρισμένα
  •  200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  3 αυγά, χτυπημένα
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  100 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1/4 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή