Απέραντο γαλάζιο καλοκαίρι στα καφενεία της Αμοργού

Απέραντο γαλάζιο καλοκαίρι στα καφενεία της Αμοργού

Λαϊκοί καφενέδες που σερβίρουν ταβερνιάρικο φαΐ, πουλάνε και μπακαλική και ενίοτε κόβουν εισιτήρια για Πειραιά και νησιά της άγονης γραμμής.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκ ολίγοι καφενέδες της Αμοργού, προσελκύουν όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τους έμπειρους foodie επισκέπτες του νησιού. Πίσω από το τεζάκι τους (το ξύλινο χώρισμα που διακρίνει τον χώρο προετοιμασίας του καφετζή από το υπόλοιπο καφενείο) μαγειρεύεται όλος ο τόπος. Στους τοίχους τους γράφεται η πρόσφατη ιστορία του νησιού: φωτογενείς εμβληματικές προσωπικότητες, καδραρισμένες και «στολισμένες» σε περίοπτα σημεία, παλιές, ξεθωριασμένες γκραβούρες, γραφικές απεικονίσεις του νησιού από ερασιτέχνες ζωγράφους, αναμνηστικές ζωγραφιές και φορτισμένες συναισθηματικά ποιητικές αφηγήσεις από κουλτουριάρηδες θαμώνες που έχαναν επανειλημμένα (εσκεμμένα;) το πλοίο του γυρισμού. Στους καφενέδες της Αμοργού πυροδοτούνται θερμές πολιτικές και κοινωνικές συζητήσεις, καλαμπούρια και διαφωνίες και, προπάντων, γύρω από τα τραπέζια τους μαζεύουν γνωστούς και αγνώστους.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή