Πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό

Πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό

Νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό, το πλιγούρι δένει θαυμάσια με τη γλύκα της μελιτζάνας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό, το πλιγούρι δένει θαυμάσια με τη γλύκα της μελιτζάνας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
  2. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή