Νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό, το πλιγούρι δένει θαυμάσια με τη γλύκα της μελιτζάνας και το μεθυστικό άρωμα του βασιλικού.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πλιγούρι με μελιτζάνες και βασιλικό, αρχικά βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξεπικρίσουν.
- Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις πιέζουμε με το χέρι μας να στραγγίξουν τα υγρά και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr