Καλοκαιρινή, πεντανόστιμη και αρκετά πιο ελαφριά εναλλακτική της κλασικής αματριτσιάνα της Ρώμης, με αλμύρα στη θέση των ζυμαρικών.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.500 γρ. αλμύρα, καθαρισμένη από τα κοτσάνια και πλυμένη
- 400 γρ. ντομάτες πομοντόρια, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια, κομμένες στα 4
- 150 γρ. γκουαντσιάλε (ιταλικό αλλαντικό), σε μικρά κυβάκια
- 75 γρ. πεκορίνο ρομάνο, τριμμένο
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1 πιπερίτσα πεπεροντσίνο ή τσίλι, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρους, αλλά ολόκληρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο