«Αματριτσιάνα» με αλμύρα αντί για ζυμαρικό

«Αματριτσιάνα» με αλμύρα αντί για ζυμαρικό

Καλοκαιρινή, πεντανόστιμη και αρκετά πιο ελαφριά εναλλακτική της κλασικής αματριτσιάνα της Ρώμης, με αλμύρα στη θέση των ζυμαρικών.

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινή, πεντανόστιμη και αρκετά πιο ελαφριά εναλλακτική της κλασικής αματριτσιάνα της Ρώμης, με αλμύρα στη θέση των ζυμαρικών.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.500 γρ. αλμύρα, καθαρισμένη από τα κοτσάνια και πλυμένη
  •  400 γρ. ντομάτες πομοντόρια, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια, κομμένες στα 4
  •  150 γρ. γκουαντσιάλε (ιταλικό αλλαντικό), σε μικρά κυβάκια
  •  75 γρ. πεκορίνο ρομάνο, τριμμένο
  •  50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  1 πιπερίτσα πεπεροντσίνο ή τσίλι, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρους, αλλά ολόκληρη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT