Φασολάκια λαδερά

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα έχετε ένα υπέροχο, ελαφρύ και σούπερ θρεπτικό πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια υπέροχη συνταγή που δοκιμάσαμε στο οδοιπορικό μας τα Καφενεία της Κρήτης. Πλήθος τα φασολάκια που καλλιεργούνται στον Άρδακτο: από «βουργάρια» και μποστανοφάσουλα (μαυρομάτικα) μέχρι τσαουλιά, μπαρμπουνοφάσουλα και «αζογυροφάσουλα» με μαύρο φασόλι μέσα στο λουβί, μια ποικιλία όψιμη που ωριμάζει στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτή είναι με τσαουλιά, τρυφερά και γλυκά, μαζί με πατάτες και κολοκυθάκια.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάκια λαδερά. ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μεγαλούτσικη κατσαρόλα με 150 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια με τα κρεμμύδια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά να μη ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
  4. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή