Τα ντοματένια της Αθήνας: 8 αξέχαστα πιάτα με ντομάτα και που τα βρίσκουμε

Τα ντοματένια της Αθήνας: 8 αξέχαστα πιάτα με ντομάτα και που τα βρίσκουμε

Ζουμερές και ολόγλυκες, οι αυγουστιάτικες ντομάτες πρωταγωνιστούν σε αυτά τα πιάτα που αξίζει να αναζητήσει κανείς στα εστιατόρια της Αθήνας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα που η ντομάτα είναι στην καλύτερη εποχή της, βρίσκουμε τα πιο ωραία ντοματένια πιάτα στα εστιατόρια της και στις ταβέρνας Αθήνας. Ζουμερή, ολόγλυκη, έχοντας μαζέψει τον ήλιο του καλοκαιριού εμφανίζεται, πιο νόστιμη από ποτέ, στα μαγαζιά της πόλης. Ακολουθούν μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους να απολαμβάνουμε την ντομάτα όταν βγαίνουμε για φαγητό.

Το ψωμί με ντομάτες και σαρδέλα στο Υπερωκεάνιο

Όσο απλός άλλο τόσο νόστιμος αυτός ο μεζές. Όταν κατεβαίνουμε για θαλασσινό αεράκι προς το Χατζηκυριάκειο και κάνουμε στάση στο Υπερωκεάνιο δύο πιάτα δεν λείπουν ποτέ από τη παραγγελία. Το ένα είναι τα τηγανητά μύδια με το σκορδάτο γιαούρτι. Το άλλο, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του, είναι το ψωμί (προζυμένιο και ελαφρά φρυγανισμένο) με χοντρές φέτες κατακόκκινης ντομάτας και φιλεταρισμένη ψητή σαρδέλα. Όλα αυτά ραντισμένα με πολύ και καλό ελαιόλαδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή