Ο συνδυασμός από πετιμέζι και μελάσα κάνει αυτά τα μουστοκούλουρα ακόμα πιο λαχταριστά. Ιδανικά για σνακ των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουστοκούλουρα με πετιμέζι και μελάσα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, τη μελάσα, το ξύσμα και τη σόδα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
- Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr