Επιμένουμε ελληνικά, επιμένουμε εβρίτικα

Επιμένουμε ελληνικά, επιμένουμε εβρίτικα

Βάζοντας στην κουζίνα και στα πιάτα μας τα εξαιρετικά προϊόντα που φτιάχνονται στον Έβρο μπορούμε να συμβάλουμε στο οικονομικό restart της περιοχής

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλαίω για τον Έβρο. Για τη ζωή που έσβησε στο πέρασμά της η φωτιά. Τους ανθρώπους που χάθηκαν. Τα δέντρα, τα ζώα, το αρχαίο δάσος της Δαδιάς. Για την αγροτική γη που έγινε στάχτη μαζί με τους κόπους χιλιάδων αγροτών. Χωρίς να υπάρχουν επίσημα στοιχεία ακόμα, γνωρίζουμε ήδη παραγωγούς που έχουν χάσει τα πάντα (καλλιέργειες, αποθήκες, εξοπλισμό, αποθέματα) και θα χρειαστούν χρόνια για να σταθούν στα πόδια τους. Μαζί με αυτούς, πολλούς που δυστυχώς θα δουν τις επιχειρήσεις τους και το επιτήδευμά τους όχι απλώς να φθίνουν, αλλά και να κατακρημνίζονται στο άμεσο μέλλον. Μακάρι να μην…

Κάθε συρρίκνωση λειτουργίας και εισοδήματος στον έτσι κι αλλιώς παραγκωνισμένο Έβρο προοικονομεί σημαντική συρρίκνωση μέλλοντος. Πόσο να αντέξουν οι άνθρωποι αυτοί εκεί πάνω; Οι Ακρίτες μας που με τη ζωή τους και την εργασία τους κρατούν ζωντανή την παραμεθόριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT