Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πολύ ιδιαίτερος. Φτιάχνεται με πολτό από ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, ο οποίος βράζει μαζί με νερό και μπαχαρικά και γίνεται σιρόπι.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι και αμύγδαλα, σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα πορτοκάλια ολόκληρα, με τη φλούδα, για 20-25 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε με τη φλούδα στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε 400 ml νερό και πολτοποιούμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr