Φτιάξαμε χαλούμι σε μια αυλή, στα βουνά της Πάφου

Φτιάξαμε χαλούμι σε μια αυλή, στα βουνά της Πάφου

Στα ορεινά της Πάφου, στο κατάφυτο χωριό Πάνω Παναγιά, δυο χρυσοχέρες κυρίες μας δείχνουν όλα τα μυστικά για το θεσπέσιο ντόπιο τυρί τους βήμα βήμα

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα του Ιουλίου βρέθηκα στο χωριό Παναγιά της Πάφου, ένα κατάφυτο μέρος με άγρια βλάστηση. Εκεί βρίσκεται το οινοποιείο Βουνί Παναγιά της οικογένειας Κυριακίδη, η οποία καλλιεργεί αμπελιές γηγενών ποικιλιών σε απόκρημνες πλαγιές, κάνοντας καθημερινότητα την ηρωική αμπελουργία.

Μετά την περιήγηση στους αμπελώνες, μου άνοιξαν το σπίτι τους και η οικογένεια του πρωτοπόρου αμπελουργού Ανδρέα Κυριακίδη, που το 2018 βραβεύτηκε με τιμητικό Βραβείο Ποιότητας από τον Γαστρονόμο της Κύπρου, έστησε ένα τραπέζι με κάθε λογής τοπική λιχουδιά, από τηγανίτες με κανέλα και ζάχαρη πλασμένες με το ντόπιο, σχεδόν μαύρο, ελαιόλαδό τους, μέχρι παντζαροσαλάτα, ντολμαδάκια, ένα απίθανο αρνάκι με πατάτες που σιγοψήθηκε στον ξυλόφουρνο και πολλά ακόμα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή