Η τυρόπιτα, λιτό φαγητό, με ή χωρίς φύλλο ζύμης και άλλα υλικά, ψημένη στον φούρνο, στη γάστρα ή στο τηγάνι, με ποικίλες ονομασίες και μορφές, είναι από τα είδη εκείνα της παραδοσιακής διατροφής που επιβίωσαν στο διαιτολόγιο των περισσότερων περιοχών, αλλά και των αστικών κέντρων. Διαχρονικά, και σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη πρόχειρης αλλά και κύριας διατροφής. Έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γεωργίου Μπόσκου, έδειξε στατιστικά ότι οι πίτες και κυρίως οι τυρόπιτες κατέχουν ακόμα και σήμερα, σημαντικό μέρος στην καθημερινή μας διατροφή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο