Τυρόπιτα: 32 συνταγές για το πιο δημοφιλές ελληνικό πρωινό

Τυρόπιτα: 32 συνταγές για το πιο δημοφιλές ελληνικό πρωινό

Oύτε μία ούτε δύο αλλά 32 μοναδικές συνταγές για τυρόπιτα για να ετοιμάσουμε στο σπίτι. Τυρόπιτα κουρού, τυρόπιτα με φέτα ή ανθότυρο ή με ζύμη ολικής, τι προτιμάτε;

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τυρόπιτα, λιτό φαγητό, με ή χωρίς φύλλο ζύμης και άλλα υλικά, ψημένη στον φούρνο, στη γάστρα ή στο τηγάνι, με ποικίλες ονομασίες και μορφές, είναι από τα είδη εκείνα της παραδοσιακής διατροφής που επιβίωσαν στο διαιτολόγιο των περισσότερων περιοχών, αλλά και των αστικών κέντρων. Διαχρονικά, και σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη πρόχειρης αλλά και κύριας διατροφής. Έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γεωργίου Μπόσκου, έδειξε στατιστικά ότι οι πίτες και κυρίως οι τυρόπιτες κατέχουν ακόμα και σήμερα, σημαντικό μέρος στην καθημερινή μας διατροφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή