Κολοκύθα «μπλουμ» μεν, τακτοποιημένη και περιποιημένη δε. Μπαίνει σε στρώσεις, σιγομαγειρεύεται και μελώνει.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
- 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο), στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κολοκύθα με μανιτάρια σε μια κατσαρόλα απλώνουμε τη μισή κολοκύθα και από πάνω τα μισά μανιτάρια.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε το μισό από το μείγμα στα μανιτάρια.
- Συνεχίζουμε με στρώσεις από την υπόλοιπη κολοκύθα και τα μανιτάρια.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και 150 ml ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: Γαστρονόμος