Υπέροχο τας κεμπάπ με ιδιαίτερη σάλτσα απο ξινόμηλα και κρασί.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
- 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 μεγάλα ξινόμηλα, χοντροτριμμένα
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 420 γρ. (1 κονσέρβα) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 2 φύλλα δάφνης
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα μήλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να καλύψει όλα τα υλικά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Μυστικά
Μία πρωτότυπη συνταγή με ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας και μήλα.
Πηγή: Γαστρονόμος