Ταιριάζει με μια ξηρή μυζήθρα τριμμένη, με ένα πικάντικο κεφαλοτύρι ή και με μια μαλακή φέτα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. χυλοπίτες
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 1/2-1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε 300 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες λίγο λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε να ρουφήξουν λίγο τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος