Το ρυζόγαλο του Βάρσου

Ετοιμάστε πρώτοι, το κλασικό ρυζόγαλο του Βάρσου με συνταγή περίπου 100 χρόνων. Απλώστε το σε ρηχό πιατάκι με μπόλικη κανέλα, όπως ακριβώς στο θρυλικό ζαχαροπλαστείο.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

5′ προετοιμασία

25′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 14-16

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ρυζόγαλο σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς
  2. Το στραγγίζουμε καλά.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να πήξει η κρέμα.
  5. Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
  6. Σερβίρουμε σε ρηχά πιατάκια και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή