Μανιτάρια με πράσα και γλυκοπατάτες

Ένα ωραιότατο χειμωνιάτικο γιαχνί με πρωταγωνιστές τρία υλικά της εποχής. Μανιτάρια, πράσα και γλυκοπατάτες συναντιούνται σε ένα μοναδικό λαδερό

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια με πράσα και γλυκοπατάτες σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και 400 ml νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και την μαντζουράνα και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια και γραβιέρα.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT