Εύκολο στιφάδο με αρνάκι

Μελωμένο στιφάδο με αρνάκι, πιο εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία από το κλασικό.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί της κλασικής συνταγής με τα, πολύ νόστιμα αλλά μπελαλίδικα στο καθάρισμα, κοκκάρια ετούτη εδώ καλεί για ψιλοκομμένα κρεμμύδια της αρεσκείας μας, γλιτώνοντάς μας μπόλικο χρόνο από την προετοιμασία του στιφάδου.

30′ προετοιμασία 2 ώρες και 20′ μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γρήγορο στιφάδο με αρνάκι πρώτα αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και την πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι τη μέση τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  7. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή