Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας: Jødekager

Δανέζικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας: Jødekager

Οι Δανοί έχουν πολλά είδη χριστουγεννιάτικων μπισκότων. Αυτές οι υπέροχες γιορτινές μπουκιές έχουν κανέλα και είναι διακοσμημένες με κοπανισμένο αμύγδαλο.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Δανοί έχουν πολλά είδη χριστουγεννιάτικων μπισκότων. Αυτές οι υπέροχες γιορτινές μπουκιές έχουν κανέλα και είναι διακοσμημένες με κοπανισμένο αμύγδαλο.

20′ προετοιμασία, 6′ ψήσιμο, 3 ώρες αναμονή, Σύνολο: 3 ώρες και 26′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Jødekager, ξεκινάμε τρίβοντας με τις ακρές των δαχτύλων μας ή σε έναν πολυκόφτη το αλεύρι με το βούτυρο έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα ή σαν τριμμένη παρμεζάνα (αν χρησιμοποιήσουμε έναν πολυκόφτη, πατάμε το κουμπί διακοπτόμενα).
  2. Προσθέτουμε τα 200 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 5 εκ. Την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε το μπαστούνι σε λεπτές φέτες.
  6. Τακτοποιούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα αλείφουμε με το ασπράδι (το χτυπάμε πρώτα λίγο με ένα πιρούνι).
  7. Ανακατεύουμε τις 3 κουτ. σούπας ζάχαρη με την κανέλα και τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε τα μπισκότα.
  8. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων».

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή