Δανέζικα μπισκότα βανίλιας – Vaniljekranse

Δανέζικα μπισκότα βανίλιας – Vaniljekranse

Μοσχοβολούν βανίλια αυτά τα δανέζικα μπισκότα και φέρνουν τις γιορτές στα σπίτια μας!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

10′ ψήσιμο

Σύνολο: 30′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Vaniljekranse (μπισκότα βανίλιας), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τους σπόρους της βανίλιας μαζί με 1 κουτ. γλυκού από τη ζάχαρη, ώστε να διαχωριστούν οι σπόροι.
  3. Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ χτυπάμε το μείγμα ζάχαρης – βανίλιας με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ σε σχήμα αστεριού (μέγεθος 12 – η ζύμη είναι σφιχτή και θέλει φαρδύ κορνέ).
  5. Πάνω στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί σχηματίζουμε μπισκότα σε σχήμα στεφανιού ή πετάλου με διάμετρο 5 εκ.
  6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων».

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT