Δανέζικα μπισκότα με μπαχαρικά – Brunkager

Δανέζικα μπισκότα με μπαχαρικά – Brunkager

Τραγανά και αρωματικά, δανέζικα μπισκότα που περιέχουν διάφορα μπαχαρικά και το όνομά τους σημαίνει «καφετί μπισκότα».

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

7′ ψήσιμο

4 ώρες αναμονή

Σύνολο: 4 ώρες και 27′

Υλικά

Βάρος: για περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε brunkager, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά, με το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπαχαρικών και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας, και την πλάθουμε σε μπαστούνι πάχους 4 εκ.
  5. Τυλίγουμε το μπαστούνι ζύμης σε λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  7. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε το μπαστούνι σε πολύ λεπτές φέτες. Τακτοποιούμε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνουμε για 6-7 λεπτά (προσοχή, δεν πρέπει να σκουρύνουν). Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα μπισκότα μας θα είναι ελαφρώς μαλακά. Όσο όμως κρυώνουν θα σκληραίνουν και στο τέλος θα γίνουν τραγανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων».

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT