Μπακαλιάρος με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης

Μπακαλιάρος με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης

Δέκα λεπτά θέλει η ντοματένια, αρωματισμένη με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης σάλτσα κι άλλα δέκα ο μπακαλιάρος. Ένα πολύ ωραίο φαγητό, νόστιμο, μυρωδάτο, που φτιάχνεται χωρίς κόπο.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπακαλιάρο με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το κρασί, αλατοπίπερο και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού, τον κρόκο Κοζάνης και τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα ώστε τα φιλέτα ψαριού να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή