Πιλάφι με αμύγδαλα και χειμωνιάτικες ρίζες

Πιλάφι με αμύγδαλα και χειμωνιάτικες ρίζες

Ένα φίνο συνοδευτικό για το τραπέζι της γιορτής. Το υπέροχο άρωμα από το καρδάμωμο και το γαρύφαλο και η πλούσια γεύση από το βούτυρο το κάνουν τόσο νόστιμο που τρώγεται και μόνο του!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πιλάφι με αμύγδαλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τα κυβάκια καρότου, παντζαριού και ρέβας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κυβάκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το ρύζι, αλλά να μη σκουρύνει.
  5. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και 3 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Σιγομαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να σωθεί το υγρό. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά (θα έχουν ανέβει όλα στην επιφάνεια, αν δεν κουνήσουμε την κατσαρόλα στη διάρκεια του μαγειρέματος).
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ψημένες ρίζες, το ξύσμα και τα μισά αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  8. Μεταφέρουμε το πιλάφι στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και πιέζουμε λίγο με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
  9. Ξεφορμάρουμε το πιλάφι σε πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή