Απίθανες vegan dauphinoise με γάλα καρύδας και γάλα αμυγδάλου

Απίθανες vegan dauphinoise με γάλα καρύδας και γάλα αμυγδάλου

Η απόλυτη vegan συνταγή για πατάτες dauphinoise που ενώ μαγειρεύονται σε φυτικό γάλα είναι φουλ νόστιμες και απολαυστικές.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
45′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις απίθανες vegan dauphinoise ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το γάλα καρύδας, προσθέτουμε τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και, μόλις το μείγμα αρχίσει να αχνίζει λίγο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες πατάτας και αλατοπίπερο.
  4. Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε στρώσεις σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε το ύψος από τις στρώσεις να φτάσει τα 4-5 εκ.
  6. Παράλληλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα γάλατα το φιστικοβούτυρο και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή