Με το μοσχαράκι κάνουμε πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας! Αυτό το λεμονάτο με πατάτες θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα, σε κύβους 5 εκ.
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 4 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 80 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 2 μικρά λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για το μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: Γαστρονόμος