Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες

Με το μοσχαράκι κάνουμε πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας! Αυτό το λεμονάτο με πατάτες θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το μοσχαράκι κάνουμε πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας! Αυτό το λεμονάτο με πατάτες θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα, σε κύβους 5 εκ.
  •  1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  •  4 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  •  1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 2 μικρά λεμόνια
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή