Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα

Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα

Σε αυτά τα μαγαζιά αγαπούν πολύ την πυκνή, αρωματική ζεστή σοκολάτα και το αποδεικνύουν με πολλά διαφορετικά αχνιστά φλιτζάνια.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνή, παχύρρευστη, γλυκόπικρη ή πιο γλυκιά, μαύρη, γάλακτος, λευκή, βιενουά, με ρούμι ή με πιπέρι καγιέν, η ζεστή σοκολάτα είναι συνώνυμη με τη χειμωνιάτικη θαλπωρή. Όταν θέλουμε να πιούμε ένα καλοφτιαγμένο ρόφημα σοκολάτας σ’ αυτά τα τέσσερα μαγαζιά πάμε. Γιατί είναι όμορφα, ατμοσφαιρικά και ζεστά και πάνω όλα, έχουν πολλές ποικιλίες, χρησιμοποιούν ποιοτικά γάλατα και εκλεκτές σοκολάτες πολλών λογιών, πετυχαίνουν πάντα τη σωστή πυκνότητα και απογειώνουν μια αγαπημένη συνήθεια που με μια γουλιά σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

L’Arrêt du temps: Βιβλία και σοκολάτα βιενουά

Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα-1

Ένα μικρό «βιεννέζικο» καφέ που κρύβεται απέναντι από το Caravel, με φορτωμένες βιβλιοθήκες και παχιά χαλιά, το L’ αrrêt du temps είναι ένας όμορφος και ζεστός χώρος που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα παλιό, αριστοκρατικό σαλόνι με χαμηλό φωτισμό. Εδώ πέρα από το ότι πίνουμε καφέ της αξιόλογης ελληνικής εταιρείας Kudu, βρίσκουμε αυθεντική ζεστή σοκολάτα από Callebaut 70%, που λιώνει αργά μέσα σε γάλα. Μ.Π.

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Ιλίσια, Τ/210-72.53.200

Στο Σοκολάτα 56 στη στοά Μπολάνη οι επιλογές είναι πολλές

Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα-2
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα-3
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Το Σοκολάτα 56 το γνωρίσαμε σε μια άλλη στοά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το ακολουθήσαμε στην οδό Απόλλωνος, τώρα το βρίσκουμε «κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη. Κι έξω μπορείς να καθίσεις και να πιεις το ζεστό σου ρόφημα, χαζεύοντας τα μαγαζάκια του αστικού περάσματος που βγάζει από την Βουλής στην Κολοκοτρώνη, αλλά στα  τραπεζάκια μέσα, κάτω από τις ρετρό αφίσες, δίπλα στα κουτιά με τα αλείμματα σοκολάτας, τα σοκολατάκια και τα μπισκότα, έχει άλλη ατμόσφαιρα, ζεστή, χρωματιστή. Κι από πλάκες σοκολάτα, που λιώνουν σε μπρίκι στο γκαζάκι απέναντι, άλλο τίποτα. Η συλλογή είναι εκτενέστατη: 42 ποικιλίες, κυρίως της Valrhona και κάποιες της Chocolaterie de l’ Opéra. Σε μπίτερ που προσωπικά τις προτιμώ, οι επιλογές φτάνουν τις 20. Α.Σ.

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.29.919

Dark Side of Chocolate: Λίγη ζεστή σοκολάτα ακόμη, με μια δόση ρούμι

Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα-4

Στην ατμοσφαιρική σοκολατερί της Σόλωνος με τη χαριτωμένη διακόσμηση, μας αρέσει πολύ να τρυπώνουμε και να πίνουμε ζεστή σοκολάτα χαζεύοντας την κίνηση του δρόμου. Τα ζεστά σοκολατένια ροφήματα φτιάχνονται με πρώτης ποιότητας σοκολάτα De L’ οpéra και βιολογικό γάλα (αλλά και γάλα αμυγδάλου). Τα βρίσκουμε σε περίπου 15 διαφορετικές εκδοχές, καθεμιά με διαφορετική περιεκτικότητα σε κακάο: από ζεστή λευκή σοκολάτα μέχρι σοκολάτα με 100% κακαόμαζα. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν το ρόφημα της αρεσκείας τους με ροζ πιπέρι, κανέλα, γλυκάνισο αλλά και μια δόση ρούμι για τις πολύ κρύες μέρες. Εδώ βρίσκουμε χειροποίητα σοκολατάκια του Αριστοτέλη Παναγιώταρου – κάποια αρωματισμένα με φρέσκα ελληνικά βότανα. Μ.Π.

Σόλωνος 49, Αθήνα, Τ/210-33.92.348

Για σοκολάτα και τζαζ στο Petite Fleur

Αυτές οι σοκολατερί της Αθήνας φτιάχνουν την τέλεια ζεστή σοκολάτα-5

Τζαζ και μπλουζ στο πικ απ και στις κούπες ζεστή σοκολάτα από βιολογική Valrhona. Στη γαλλικού ύφους σοκολατερί το ντεκόρ θυμίζει παιδικό βιβλίο με πριγκίπισσες και δράκους ενώ ο κατάλογος έχει λαχταριστή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα που παρασκευάζεται την ώρα της παραγγελίας με βάση βιολογική σοκολάτα Valrhona. Δοκιμάστε τη σκέτη, με παλαιωμένο ρούμι, πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης ή με κάποιο συνδυασμό μπαχαρικών, όπως εκείνη με το μαύρο πιπέρι, τη κανέλα και το τσίλι. Γ.Π.

Ομήρου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.13.169, Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, Τ/210-68.14.825, Αμύντα 1, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, Τ/215-55.19.685 και αλλού.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή