Μανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού

Μανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού

Έχει λίγο κόπο παραπάνω στην προετοιμασία των υλικών, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει…

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει λίγο κόπο παραπάνω στην προετοιμασία των υλικών, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει…

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό μανιτάρια της αρεσκείας μας (μπορεί να είναι μόνο λευκά ή – για μεγαλύτερη νοστιμιά – ποικιλία φρέσκων μανιταριών)
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  1 μικρή σελινόριζα, σε μέτριους κύβους
  •  2 μέτριες πατάτες, σε μέτριους κύβους
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  1 λίτρο ζεστός ζωμός (ή νερό)
  •  100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  •  2 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο από βαζάκι)
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για τη μανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού, σε μία φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και την σελινόριζα μέχρι να γυαλίσουν δίχως να πάρουν χρώμα.
  2. Στο μεταξύ σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα χοντροκόβουμε.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό (ή το νερό), τις πατάτες και αλατοπίπερο και μόλις πάρει βράση το υγρό μετριάζουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ.
  6. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και τη βάζουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα (αν θέλουμε) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  8. Σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο από το έτοιμο πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας, ιδανικά χωριάτικα λουκάνικα ψητά.

Μυστικά

Έτοιμα πέστο βασιλικού θα βρούμε σε σούπερ μάρκετ, μπακάλικα και ντελικατέσεν. Αναζητάμε τις εκδοχές με τα λιγότερα δυνατά πρόσθετα (διαβάζουμε τις ετικέτες). Αντί να γαρνίρουμε κάθε μερίδα με το πέστο μπορούμε να το βάλουμε στην κατσαρόλα, να ανακατέψουμε και μετά να σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή