Μια καλή πρόταση για χορτοφάγους, καθώς τα μανιτάρια αποτελούν μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Μπορείτε να αρωματίσετε τη λευκή σάλτσα με κρόκο Κοζάνης ή κάρι που δίνουν ένα ιδιαίτερο και έντονο χρώμα στο πιάτο.
10′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Σάλτσα μανιταριών
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών σκουπίζετε καλά όλα τα μανιτάρια με ένα καθαρό, νοτισμένο πανί.
- Κόβετε τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια στη μέση και αφήνετε ολόκληρα τα μικρά.
- Στη συνέχεια, κόβετε τα πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια για 6 – 7 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, ώσπου τα μανιτάρια να αποκτήσουν χρώμα.
- Στο τέλος νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζετε, αφήνοντας κατά μέρος περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε.
- Υπολογίζετε το χρόνο σας έτσι, ώστε η σάλτσα να είναι έτοιμη όταν βράσουν και τα σπαγκέτι.
- Πασπαλίζετε τη σάλσα με τον μαϊντανό και προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγκέτι, μαζί με το νερό που κρατήσατε κατά μέρος.
- Προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού – γάλακτος, βάζετε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: gastronomos.gr