Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Μια καλή πρόταση για χορτοφάγους, καθώς τα μανιτάρια αποτελούν μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια καλή πρόταση για χορτοφάγους, καθώς τα μανιτάρια αποτελούν μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Μπορείτε να αρωματίσετε τη λευκή σάλτσα με κρόκο Κοζάνης ή κάρι που δίνουν ένα ιδιαίτερο και έντονο χρώμα στο πιάτο.

10′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα μανιταριών

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών σκουπίζετε καλά όλα τα μανιτάρια με ένα καθαρό, νοτισμένο πανί.
  2. Κόβετε τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια στη μέση και αφήνετε ολόκληρα τα μικρά.
  3. Στη συνέχεια, κόβετε τα πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια για 6 – 7 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  6. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, ώσπου τα μανιτάρια να αποκτήσουν χρώμα.
  7. Στο τέλος νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
  8. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  9. Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  10. Τα στραγγίζετε, αφήνοντας κατά μέρος περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσατε.
  11. Υπολογίζετε το χρόνο σας έτσι, ώστε η σάλτσα να είναι έτοιμη όταν βράσουν και τα σπαγκέτι.
  12. Πασπαλίζετε τη σάλσα με τον μαϊντανό και προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγκέτι, μαζί με το νερό που κρατήσατε κατά μέρος.
  13. Προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού – γάλακτος, βάζετε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  14. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή