10′ προετοιμασία
40′ παρασκευή
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με κεφτεδάκια και λαχανικά, ξεκινάμε ζυμώνοντας σε ένα μπολ τον κιμά με το μαϊντανό και τα ψίχουλα. Πλάθουμε κεφτέδες.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τους κεφτέδες σε δόσεις για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές (δεν χρειάζεται να ψηθούν μέχρι μέσα). Τους βγάζουμε σε μια πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.
- Λαδώνουμε ελαφρώς μια κατσαρόλα (προτιμότερο αντικολλητική) και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 6 – 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1/2 κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια 3 – 4 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε.
- Με ένα μπλέντερ χειρός (ή στο κανονικό μπλέντερ ή στο μούλτι) πολτοποιούμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει ομοιογενής.
- Την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και τα κεφτεδάκια μέσα στην κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10 – 12 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό και συνοδεύουμε με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.