Μπισκότα με μήλο

Αφράτα, νόστιμα και μαλακά μπισκότα με μήλο και καρύδια, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

20′ ψήσιμο

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 35′

Υλικά

Κομμάτια: 25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκότα με μήλο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το μήλο και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να συγκεντρωθεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη και το βάζουμε, για 1 ώρα, στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
  5. Πλάθουμε μπισκοτάκια, περίπου 25 γρ. το ένα, και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε σε πιατέλα.
  8. Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σκεπασμένα με μεμβράνη για 5-6 ημέρες.

Μυστικά

Τα μικρά, τρυφερά κομματάκια μήλου σε κάθε μπουκιά είναι σκέτη απόλαυση! Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μήλο με αχλάδι ή να συνδυάσουμε και τα δύο φρούτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή