Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα

Δεν χρειάζεται να ξενιτευτούμε. Στην Αθήνα βρίσκουμε από μπέργκερ, παστράμι σάντουιτς και χοτ ντογκ μέχρι Chicago style πίτσα, νεοϋορκέζικο τσίζκεϊκ, ακόμη και pecan pie.

10' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια εμβληματικά αμερικάνικα φαγητά, όπως το μπέργκερ, έχουν αγαπηθεί σε όλο τον πλανήτη και είναι δύσκολο να φανταστούμε πια τη ζωή μας χωρίς αυτά. Άλλα τα συναντάμε πιο σπάνια στα μέρη μας. Πού σερβίρουν deep dish πίτσα όπως του Σικάγο στην Αθήνα και που μπορούμε να φάμε ένα πληθωρικό, καλοφτιαγμένο σάντουιτς με παστράμι; Πού κάνουν το mac n’ cheese το σωστό και πού σιγοψήνουν μπρίσκετ σαν Τεξανοί; Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο λιχούδικες «αμερικανιές» που σερβίρονται στην πόλη!

Deep dish: Η πίτσα από το Σικάγο

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-1 Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-2

Στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, σε έναν χώρο που ήταν παλιά συνεργείο αυτοκινήτων, βρίσκεται το Steve’s, στο οποίο πηγαίνουμε πολύ πεινασμένοι για να απολαύσουμε νόστιμες «γουρουνιές» της αμερικανικής κουζίνας. Στο μενού πρωταγωνιστεί η deep dish ή Chicago-style pizza με καταγωγή από το Σικάγο, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο που φτιάχνεται: σε ένα βαθύ τηγάνι που της προσθέτει ύψος και χώρο για να μπει μεγάλη ποσότητα τυριού και κόκκινης σάλτσας. Tη συναντάμε σε δύο εκδοχές, την plan pie με σάλτσα από ολόκληρες ντομάτες, ελαιόλαδο, mix τυριών και ελληνική ρίγανη και την Italian heroes sausage pie με έξτρα χειροποίητο ιταλικό λουκάνικο. Μ.Π.

Steve’s, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, Τ/211-11.69.126

Brisket, po’ boys και όχι μόνο

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-3
Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-4

Το brisket (βοδινό στήθος) είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται χρόνο για να μαλακώσει. Σιγοψημένο και σιγοκαπνιστό, όμως, λιώνει στο στόμα. Έτσι το κάνει ο Βασίλης Σπόρος στο Po’ Boys, που έχει στο μενού του ουκ ολίγες σπεσιαλιτέ του αμερικανικού νότου. Το αλείφει με μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, όπως συνηθίζουν στο Τέξας, και το αφήνει στην κυλινδρική, ειδικής κατασκευής ψησταριά-καπνιστήριο του μαγαζιού για ένα 16ωρο, συμπληρώνοντας ξύλα οξιάς όποτε χρειάζεται. Μετά από τόσες ώρες το κρέας γίνεται λουκούμι και μπορείς να το φας σε μερίδα, σε μπέργκερ, σε bao bun, σε τάκο, αλλά και σε po’ boy, επίσης χαρακτηριστική σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, που εγώ τουλάχιστον δεν το έχω πετύχει αλλού στην πόλη. Αυτά τα σάντουιτς, που «γεννήθηκαν» κατά τη διάρκεια της απεργίας των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου στη Νέα Ορλεάνη το 1929 –οι αδερφοί Μάρτιν που τα πρωτοέφτιαξαν τα πρόσφεραν στους απεργούς– υπάρχουν και σε άλλες εκδοχές, όλες με πατατόψωμο μακρουλό και πλατύ: με πανσέτα σε μια ελαφρά πικάντικη εκδοχή του ΒLT, με χειροποίητο λουκάνικο anduille, και, για μένα το καλύτερο όλων, με τηγανητό κοτόπουλο. Είναι ωραία παναρισμένο, με τραγανή, πολύ νόστιμη κρούστα, η οποία έχει 11 διαφορετικά μπαχαρικά και μυρωδικά: πάπρικα, μοσχακάρυδο, θυμάρι, κόλιανδρο και πάει λέγοντας. Α.Σ.  

Po’ Boys, Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Τ/210-32.34.672 

Για χοτ ντογκ δεν πάμε στην 5η Λεωφόρο αλλά στη Συγγρού

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-5
Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-6

Ο Θανάσης Καββαδάς την καντίνα του την άνοιξε το 1992, όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, θέλοντας να δώσει στους Έλληνες μια γεύση του κλασικού αμερικανικού street food – το «καλύτερο hot dog της Αθήνας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πινακίδα. Ξεκίνησε δειλά-δειλά χρησιμοποιώντας ποιοτικά λουκάνικα, πλούσια μαγιονέζα, την οποία, όπως λέει, την έχει πατεντάρει ο χημικός γιος του, και μια μυστική σάλτσα κρεμμυδιού, που ήταν και η αφορμή να γίνει διάσημο το hot dog του. Η ίδια ακριβώς συνταγή διατηρείται μέχρι σήμερα, με τον κύριο Θανάση να ψιλοκόβει ο ίδιος το καρότο και το λάχανο. Μ.Π.

Η Καντίνα στη Συγγρού, Λεωφόρος Συγγρού 338-346, Καλλιθέα, Τ/ 6943150900

3 μαγαζιά που αποθεώνουν το smash

Μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση αλλά δεν είναι. Το κλασικό μπέργκερ έχει ελάχιστα υλικά οπότε η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αυτό το ξέρει καλά ο Άρης Βεζενές που από το Ekiben τροφοδοτεί την Αθήνα με τα πιο αμερικάνικα smash burger, με μαλακό πατατόψωμο, δύο λεπτά μπιφτέκια με κρέας από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, Αmerican cheese, ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι, iceberg και καπνιστή κέτσαπ. Γ.Π.

Ekiben, Σκούφου 15, Σύνταγμα, Τ/ 210-32.50.535

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-7

Ξεφύτρωσε από το πουθενά. Mας έκανε να οδηγήσουμε από το Νέο Φάληρο μέχρι τα Μελίσσια μόνο και μόνο για να δοκιμάσουμε το μπέργκερ τους. Και άξιζε! Κατάφερε να ξεχωρίσει στις δοκιμές που κάναμε ανάμεσα σε δοκιμασμένα και καταξιωμένα μπεργκεράδικα της πόλης. Στο Comet αντιλαμβάνονται πραγματικά τη νοστιμιά του street εδέσματος και τη μεταδίδουν μέσα από τις συνταγές τους. Δεν τσιγκουνεύονται τα υλικά και δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα. Χρησιμοποιούν potato bun, που είναι απαλό και αφράτο, ενώ κρατάει σφιχτά το εσωτερικό – μοσχαρίσιο κρέας από τη Θεσσαλία. Όλες τις σάλτσες τις κάνουν οι ίδιοι. Δεν θα αλλάζαμε τίποτα, εντάξει, ίσως μόνο την ένταση της μουσικής. Μ.Π.

Comet, Σωκράτους 3, Μελίσσια, Τ/210-70.01.407

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-8 Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-9

Στο Smash ‘n Bun, το μενού υπογράφει ο Μιχάλης Νουρλόγλου, τα πατατόψωμα είναι χειροποίητα, τα μπιφτέκια φτιάχνονται με κιμά από μοσχάρι 40ήμερης ωρίμασης, τα οποία παρότι πατικώνονται στην πλάκα με μια ειδική πρέσα και ξεροψήνονται γύρω γύρω, κρατάνε ένα ζουμερό κομμάτι στο εσωτερικό τους. Το αγαπημένο μου είναι το Butter, με βούτυρο σε ζύμωση, βιολογικό τσένταρ και πολύ λεπτοκομμένες πίκλες αγγουριού, αλλά όλες οι προτάσεις τους, ωραία ισορροπημένες, με τις μικρές τους ιδιαιτερότητες, έχουν τους πιστούς τους. Αυτόν τον καιρό μάλιστα έχει κανείς ακόμη έναν λόγο να βάλει πλώρη για την Πατριάρχου Ιωακείμ, καθώς τρεις διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν τα δικά τους μπέργκερ για τα γενέθλια του μπεργκεράδικου του Κολωνακίου. Την αρχή κάνει ο Άνταμ Κοντοβάς με ένα μπέργκερ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με τυροκαυτερή, τσένταρ, ντομάτα, γαλλική σαλάτα, τραγανό κρεμμύδι και κίμτσι, μιξάροντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Ήδη σερβίρεται. Θα ακολουθήσουν ένα μπέργκερ του Έκτορα Μποτρίνι, εμπνευσμένο από την κερκυραϊκή παστιτσάδα, και ένα μπέργκερ-caprese του Βασίλη Μουρατίδη. Α.Σ.

Smash ‘n Bun, Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, Τ/210-72.49.802

Mac ’n’ cheese για brunch

Κοντό μακαρονάκι χοντρό, να γεμίζει με την πλούσια τυρένια μπεσαμέλ. Και από πάνω χρυσαφένια, τραγανή κρούστα από λιωμένο τυρί, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Πώς να μην μας αρέσει το mac ’n’ cheese του Queen Bee; Το σερβίρουν για brunch και για μεσημεριανό και είναι από τις πιο ωραίες εκδοχές της αμερικανικής συνταγής που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα. Όποιος θέλει μπορεί να το ενισχύσει με μπέικον ή τρούφα. Γ.Π.

Queen Bee, Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, Τ/ 210-72.09.933

 Από παστράμι σάντουιτς ξέρουμε και εμείς

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-10
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-11
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Ψωμάκι «ούφο» (trademark του Black Salami, τραγανό εξωτερικά, μαλακό και απορροφητικό από μέσα), 90 γρ. παστράμι, πεκορίνο, χειροποίητη μουστάρδα με πευκόμελο, πίκλες και ζεματισμένο κόκκινο λάχανο. Κάπως έτσι δίνουν στον φούρνο των Εξαρχείων τη δική τους ερμηνεία στο θρυλικό σάντουιτς της Νέας Υόρκης. Βγαίνει και σε ακόμα πιο «σοβαρή» εκδοχή, με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 180 γρ. παστράμι. Γ.Π.

Στον παλιό έντυπο κατάλογο είχα τσακίσει τη σελίδα με τα Bronx σάντουιτς. Όταν λαχταράω μια ξεγυρισμένη αμερικανιά που σπάνια βρίσκω στα καθ’ ημών, διαλέγω ανάμεσα στα πολλά ωραία του New York Sandwiches: BLT, pepperoni sausage, Philly cheese steak, chicken parm, και άλλα. Από τα πιο δημοφιλή αυτής της κατηγορίας, και προσωπικό αγαπημένο μου είναι το παστράμι σάντουιτς, που υπάρχει μάλιστα σε τρεις εκδοχές. Την κλασική, εμπνευσμένη από τον πρώτο διδάξα, το νεοϋορκέζικο Katz’s, η οποία περιέχει μόλις 4 υλικά σε άψογες αναλογίες, ό,τι ακριβώς δηλαδή χρειάζεται αυτή η σατανική λιχουδιά: μια στοίβα από 100 γρ. φέτες παστράμι, μουστάρδα και πίκλες, κλεισμένα σε μαλακό, χωριάτικο ψωμάκι. Οι λιχούδικες παραλλαγές του, πολύ νόστιμες κι αυτές, είναι το grilled cheese pastrami, που περιέχει ελβετικό τυρί σε φέτες και είναι ψημένο, και το reuben pastrami, που περιέχει εκτός από το παστράμι, sauerkraut, ελβετικό τυρί και thousand island dressing. Ν.Μ.

New York Sandwiches, Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, Τ/210-77.78.475

ΝΥ Bagel με σολομό στα Εξάρχεια

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-12 Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-13

Συνώνυμα της νεοϋορκέζικης ζωής, τα καλά bagels είναι κάπως δυσεύρετα στην Αθήνα. Μας αρέσουν αυτά που φτιάχνουν στην Kora σε δύο εκδοχές: μία κλασική (με καπνιστό σολομό, αγγούρι, πίκλα κρεμμυδιού, τυρί κρέμα και φρέσκα μυρωδικά) και μία πιο μεσογειακή (με σπιτικό πέστο με ρόκα και βασιλικό, τυρί κρέμα και φέτες ντομάτας). Γ.Π.

Kora, Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

Εξαρχιώτικο grilled cheese

Ειδική κατηγορία σάντουιτς, το λαχταριστό grilled cheese σερβίρεται ζεστό. Τα υλικά του: μπόλικο λιωμένο τυρί, ψωμί και μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά. Στο Talking Heads στα Εξάρχεια το φτιάχνουν τόσο καλά που όταν θέλουμε να φάμε ένα, είναι (σχεδόν) το μόνο μαγαζί που μας έρχεται στο μυαλό. M.Π.

Τalking Heads, Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια, Τ/211-18.39.731

Πανκέικ με σιρόπι σφενδάμου στο Κολωνάκι

Έχει πολλές επιλογές για brunch στο μενού του Me στο Κολωνάκι, αλλά τα pancakes με κανέλα και maple syrup είναι αυτά που μας ταξιδεύουν στην Αμερική. Τα κάνουν με την κλασική αμερικανική συνταγή με ξινόγαλο αλλά προσθέτουν και κανέλα. Τα σερβίρουν με σιρόπι σφενδάμου, κρέμα τυριού και καραμελωμένα αμύγδαλα. Μ.Π.

Me Athens, Καψάλη 10, Κολωνάκι, Τ/ 210-72.42.588 

Για choc chip cookies πάμε στο Μαρούσι

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-14
Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-15

Στο The Cookie Dude φτιάχνουν μπισκότα στη λογική του αμερικάνικου cookie, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πληθωρικά γλυκά, τραγανά στις άκρες και μαλακά και μαστιχωτά στο κέντρο τους. Βγαίνουν σε πολλές εκδοχές, γίνονται με διαφόρων ειδών αλεύρια και έχουν ένα σωρό toppings, από φρούτα και ξηρούς καρπούς μέχρι σοκολάτες, καραμέλες και φυστικοβούτυρo. Η πιο γνωστή συνταγή παραμένει αυτή των chocolate chip cookies ή Toll House cookies, που δημιούργησε τη δεκαετία του 1930 η Ruth Wakefield, ιδιοκτήτρια του Toll House Inn στην Μασαχουσέτη, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψή μας για το πώς φτιάχνονται τα μπισκότα. M.Π.

The Cookie Dude, Ρόδου 4, Μαρούσι, Τ/ 211-00.15.710

Skillet cookies: ΧL για την παρέα

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-16 Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-17

Μπορεί να μην τα ψήνουν σε μαντεμένιο τηγάνι (αυτό θα πει skillet) αλλά τα ειδικής παραγγελίας ταψάκια διαμέτρου 16 εκατοστών την κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους. Τα skillet cookies, για δύο-τρία άτομα (όχι ότι δεν τα καταφέρνεις άνετα και μόνος σου) του Cookie Spot βγαίνουν όπως πρέπει, τραγανά τριγύρω με απολαυστικά μαλακό κέντρο. Για να έχουν τη σωστή υφή αυτά τα XL cookies πρέπει να τα φας φρεσκοφουρνισμένα, για αυτό και τα παραδίδουν σε απόσταση μέχρι 2 χιλιόμετρα από το μικρό μαγαζί της Κηφισίας που όποτε και να πας μοσχομυρίζει – ό,τι παραγγείλεις το ψήνουν εκείνη την ώρα. Τα κλασικά chocolate chip είναι πολύ ωραία, το ίδιο και εκείνα που συνδυάζουν σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, θα βρείτε όμως και red velvet και triple chocolate που είναι ταμάμ για φανατικούς σοκολατόφιλους. Τα προτείνουν με παγωτό (από το Solo Gelato) σε διάφορες γεύσεις: βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα, αλμυρή καραμέλα, φυστίκι και bueno. Kαι μια που το θέμα μας είναι οι «αμερικανιές», να πούμε ότι την τελευταία φορά που περάσαμε μας είπαν ότι ετοιμάζουν και μια νέα πληθωρική σειρά New York style cookies, που θα τα εμφανίσουν σε λίγο καιρό. Α.Σ.

Τhe Cookie Spot, Λεωφόρος Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, Τ/ 210-69.83.637. Παραγγελία μέσω Wolt, efood και Βοx 

Νεοϋορκέζικο τσίζκεϊκ στο Κολωνάκι

Καλό το βάσκικο τσίζκεϊκ, που κέρδισε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν λέμε όχι και σε ένα περιποιημένο νεοϋορκέζικο. Θέλει μάλιστα περισσότερα κόλπα από το βάσκικο για να ψηθεί σωστά και να βγει όσο κρεμώδες πρέπει. Στο Sweet Alchemy ξέρουν τι κάνουν. Εκεί πάμε για πλούσιο, πυκνό NY cheesecake που γεμίζει το στόμα και μας θυμίζει εκείνο το επεισόδιο από τα Φιλαράκια που το τρώγανε από το πάτωμα με τα κουταλάκια. Βγαίνει σε ατομικό και οικογενειακό μέγεθος και γαρνίρεται με μαρμελάδα σμέουρο και φρέσκα φρούτα του δάσους. Γ.Π.

Sweet Alchemy, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205

Σούπερ σοκολατένια brownies

Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-18
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Οι πιο ωραίες «αμερικανιές» που τρώμε τώρα στην Αθήνα-19
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Το Τρομερό Παιδί, ένας από τους αγαπημένους μας αθηναϊκούς φούρνους έχει ένα κάποιο γαλλικό αξάν καθώς οι παριζιάνικες μπαγκέτες, τα εκλέρ και η φλαν παριζιέν είναι, μεταξύ άλλων, μερικά από τα ευπώλητα προϊόντα. Όταν όμως εκεί στην Παπαδιαμαντοπούλου αποφασίσουν να καταπιαστούν με κάτι το κάνουν καλά, ανεξαρτήτως προέλευσης. Τα brownies που βρίσκουμε στις προθήκες τους είναι πλούσια και βαθιά σοκολατένια, πράγμα που οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα καλής κουβερτούρας που χρησιμοποιούν για την παρασκευή τους. Στο τέλος προσθέσουν και λίγα καρύδια ή πεκάν για τραγανή αίσθηση. Τις μέρες που δεν πάμε προς τα Ιλίσια τα φτιάχνουμε και στο σπίτι με τη συνταγή που έδωσαν στον Γαστρονόμο. Γ.Π.

Τρομερό Παιδί, Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/210-77.77.537

Ένα λαχταριστό milkshake

Παρόλο που στη τζελατερία Le Greche φτιάχνουν παγωτά ιταλικού τύπου, έχουν και milkshake. Είναι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη. Το σερβίρουν όλο τον χρόνο σε ποτήρι των 500 ml και το φτιάχνουν με οποιαδήποτε γεύση παγωτού, ακόμη και δύο μαζί. Το milkshake με παγωτό φυστίκι και αλμυρή καραμέλα είναι από τις πιο ωραίες επιλογές. Μ.Π.

Le Greche, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 16, Ακρόπολη, Τ/ 210-92.44.989

Για pecan pie στο Περιστέρι

Η πίτα του Μισισίπι, της Αλαμπάμα και της Τζόρτζια, που σερβίρεται στις ΗΠΑ απαραιτήτως την ημέρα των Ευχαριστιών, ταιριάζει πανυπέροχα με hard sauce και μπέρμπον ουίσκι. Είναι τραγανή και κολλάει στα δόντια και στον ουρανίσκο, έχει μια σκούρα καραμελένια γεύση με βάθος και μυστήριο, και είναι από τα πιο αναπάντεχα και ασυνήθιστα γλυκά για ένα ελληνικό ζαχαροπλαστείο. Στη Μέλισσα τη φτιάχνουν εδώ και χρόνια, και υπάρχει σχεδόν πάντα στις βιτρίνες τους. Δεν ξέρω πόσο αυθεντική είναι, καθώς δεν είχα την τύχη να τη δοκιμάσω στην πατρίδα της, είναι όμως πολύ νόστιμη και η γεύση της με ξαφνιάζει ευχάριστα κάθε φορά που την απολαμβάνω. Ν.Μ.

Μέλισσα, Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστέρι, T/210-57.11.055, 210-57.59.684

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή