Η αγαπημένη όλων, κοτόσουπα, σε μία πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο
- 2 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 αυγά
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το πράσο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε 1.200 ml νερό.
- Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα.
- Ρίχνουμε στο μούλτι 2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, τα αυγά, το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, με φέτα.
Πηγή: Γαστρονόμος