Μπρόκολο με εύκολη μπεσαμέλ και καπνιστό τυρί

Μπρόκολο με εύκολη μπεσαμέλ και καπνιστό τυρί

Απλό, απλούστατο φαγητό, που με την πλούσια κρέμα και το καπνιστό τυρί μετατρέπεται σε λαχταριστό φουρνιστό που θα αγαπήσουν όλοι, ακόμα και τα παιδιά.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

45′ ψήσιμο

Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την μπεσαμέλ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπρόκολο με εύκολη μπεσαμέλ και καπνιστό τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπρόκολα και τα βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπρόκολα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να σφίξει η κρέμα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί και να γίνει ελαφρώς χλιαρό.

Στο ποτήρι μας: Ένα Σαββατιανό!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή