10′ προετοιμασία
45′ ψήσιμο
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 6
Για την μπεσαμέλ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μπρόκολο με εύκολη μπεσαμέλ και καπνιστό τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μπρόκολα και τα βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα αυγά με το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπρόκολα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να σφίξει η κρέμα.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί και να γίνει ελαφρώς χλιαρό.
Στο ποτήρι μας: Ένα Σαββατιανό!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.