Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού από ολόκληρο το φρούτο, της Εύης Βουτσινά

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού από ολόκληρο το φρούτο, της Εύης Βουτσινά

Ενα διαφορετικό γλυκό πορτοκάλι που χρησιμοποιεί ολόκληρο το φρούτο και όχι μόνο τη φλούδα. Έχει μια αρωματική, γλυκόπικρη φινέτσα που θα σας καταπλήξει

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικοί διαλέγουν χοντρόφλουδα πορτοκάλια γι’ αυτό το γλυκό. Αντίθετα, η Εύη Βουτσινά πίστευε ότι το ενδιαφέρον σημείο του δεν είναι η φλούδα, αλλά η ζουμερή ψίχα. Γι’ αυτό μας προέτρεπε να διαλέξουμε λεπτόφλουδα βαριά πορτοκάλια, γεμάτα χυμό. Δοκιμάστε το, είναι εκλεκτό!

15′ προετοιμασία, 1 ώρα βράσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: Για 2 βάζα των 800 ml περίπου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού, ξύνουμε λίγο στον τρίφτη το φλούδι των πορτοκαλιών. Δεν φτάνουμε στο άσπρο, απλά ξύνουμε μέχρι να αφαιρεθεί το σκούρο πορτοκαλί.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα ξυσμένα πορτοκάλια, όπως είναι, ολόκληρα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα ξύλο από σουβλάκι.
  3. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατελίτσα να κρυώσουν.
  4. Βάζουμε στην άδεια κατσαρόλα τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε νερό τόσο ώστε να φτάσει δύο δάχτυλα πάνω από τη ζάχαρη και το βάζουμε να βράσει και να δέσει το σιρόπι (περίπου 6-7 λεπτά, από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  5. Στο μεταξύ, κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα. Αν είναι μεγάλα, κόβουμε σε έξι ή οκτώ κομμάτια.
  6. Αφαιρούμε τη μαλακή άσπρη ίνα που υπάρχει στο κέντρο και τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.
  7. Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα πορτοκάλια και το ζουμί που έχει διαρρεύσει.
  8. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει πάλι το σιρόπι. Ένα κόλπο για να δούμε αν έχει δέσει είναι να στάξουμε μια σταγόνα πάνω στο νύχι μας. Θα πρέπει να στέκεται.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT