Μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Αυτή η πολύχρωμη μακαρονοσαλάτα με λάχανο και μπρόκολο είναι ιδανική τόσο για τον μπουφέ όσο και για το γραφείο. Το μπέικον και το κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας την κάνουν έξτρα λαχταριστή

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η πολύχρωμη μακαρονοσαλάτα με λάχανο και μπρόκολο είναι ιδανική τόσο για τον μπουφέ όσο και για το γραφείο. Το μπέικον και το κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας την κάνουν έξτρα λαχταριστή.

30′ προετοιμασία, Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  5. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.
  6. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  8. Σκορπίζουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή