Αυτή η πολύχρωμη μακαρονοσαλάτα με λάχανο και μπρόκολο είναι ιδανική τόσο για τον μπουφέ όσο και για το γραφείο. Το μπέικον και το κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας την κάνουν έξτρα λαχταριστή.
30′ προετοιμασία, Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
- Για τη μακαρονοσαλάτα με κόκκινο λάχανο, μπρόκολο, μπέικον και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για περίπου 9-10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μπρόκολο.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα περιττά λάδια.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με τα ζυμαρικά, το μπρόκολο και τον άνηθο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Σκορπίζουμε το μπέικον και το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr